Bra deal!

Eftersom min telefon har börjat krångla lite så tröttnade jag igår och ringde till 3.
Har ju spanat in den nya Sony Xperia S ett par månader nu och varit riktigt sugen på den. Å nu är den ju släppt så då vart ju inte suget mindre precis ;)

Så ringde iaf upp dem och skulle förlänga mitt abonnemang.
Då säger han att det storpratarabonnemanget som jag har nu och betalar 700 kr för kan jag få för 349 kr istället och dessutom få en telefon på köpet.
Tvekade jag? Nej så klart inte! Jag har haft 3 i ca 5 år nu och är nöjd med dem. Å storpratarabonnemanget har jag varit väldigt nöjd med och trots att jag sitter i tele jämt så har jag inte lyckats överskrida de fria timmarna.

Så om ett par dagar landar en Sony Xperia S hos mig! Så välkommen! ;)


Inte mår man sämre av att det underbara vädret fortsätter! Så himla skönt :)
Så idag har jag varit ute med dogsen, tränat lydnad med båda och släppt ut pållarna med. Så nu kan jag gå och jobba med gott samvete och sen blir det motion av pållarna efter jobbet!

Ha de gött!

Vilken lättnad!

Dagens veterinärbesök slutade bättre än väntat!

Det visade sig efter ultraljudet att Heffa inte hade varken tumör eller cysta! Utan det som var så svullet för en vecka sen var slidslemhinna helt enkelt. Vilken lättnad!!

Så nu är det bara att hoppas att det inte blir likadant vid nästa löp. För då blir det kastrering :/

Veterinären gick även igenom livmodern men allt såg bra ut där med. Hon kunde inte se någon förändring eller liknande. Så det var också skönt att höra.

Och vilken toppenhund man har! Under tiden som de ultraljudade henne så låg hon på rygg helt avslappnat och sov. Drog en och annan snark och verkade tycka att livet var helt okej.
Hon fick så himla mkt beröm av veterinärerna. De undrade om hon alltid var så lugn, och ja, det är hon ju nästan alltid :) Min pärla! Inget lugnande som behövs här inte :)
Å som veterinärerna sa: "Hon är en sån där hund som man bara vill ligga och pussa på en hel dag hemma i soffan, hon verkar vara helgo och ha ett toppenpsyke!" Och det kan vi nog vara överrens om att hon har ett bra psyke.

Så jag är helt klart nöjd med dagen!
Inte gjorde det saken sämre heller att det var 15 grader varmt i Kalmar. Underbart verkligen. Å eftersom Heffa hade varit så duktig så blev det ett besök på Hööks för att köpa en present till henne ;)
Så nu har hon åter igen en reflexväst som passar. Till och med så hon har lite att växa i ;)
För växer, det gör hon minsann! Bara sen förra måndagen hade hon gått upp 0,6 kg! Så det händer lite med damen.

Nu ligger båda hundarna och sover. Heffa snarkar gott! Och jag ska nog krypa ner i sängen strax med. Imorn är det sovmorgon. Så himla skönt! Sen blir det jobb på Ica :)


Idag är det dags!

Då var dagen kommen. Äntligen, får man väl säga..

Om ett par timmar åker Heffa och jag till Läckeby. Det är äntligen dags att ultraljuda henne och få veta vad det är för något.
Hur som helst har den blivit mindre. Och det är positivt för då är det iaf ingen tumör som veterinärerna trodde för en vecka sen.
Troligtvis är det en cysta som växer när hon är i löp och blir mindre efter löp. Så vi får se om det blir operation eller ej. Den sitter ju verkligen i vägen för att hon ska kunna må bra när den svullnar. Så vi får se vad de säger!

Nu sitter jag här och käkar lite frulle med en styck Heffa liggandes över mina fötter. Inga tofflor som behövs här!
Vi ska snart traska till stallet för att släppa ut pållarna och fodra dem.

Svinge var här och hämtade Fanta förut. Så slipper hon följa med till Läckeby och ligga i bilen en halv dag. Då har hon det bättre tillsammans med Chili :)

Så håll tummarna nu gott folk för våran lilla Heffaklump! :)





Bjuder på en bild som är tagen när jag fått hem Heffa, 4 månader gammal.


Kvällsbak!

Ikväll slog jag på stort och bakade! Vilket inte händer alltför ofta nu för tiden.. Det hinns inte med helt enkelt. Vilket är synd, för det är ju miljoner gånger godare med hembakat än det som köps i vanliga mataffärer.
Hur som helst, kärleksmums vart det! Smidigt, men supergott!

Jag brukar vara expert på att äta upp hälften av smeten när jag bakar. Så ikväll drack jag vin för att det skulle skära sig ordentligt om jag åt någon smet.
Men lik förbannat stod jag där å åt det sista i bunken. Vinet däremot, det stod så fint på bänken. Det avnjöt jag innan och efter kakbaket! Men det gick ju det med!



Så baby nu vet du vad du missar när du väljer att sitta på grisvak istället ;)


Stackers Heffaklumpa!

I söndags kväll upptäckte vi något märkligt på Heffa.
Hon är i löp nu och är därför ganska småskvettig, loj och svullen i hela vulvan. Men inget konstigt med det har vi tänkt. (Har dock tyckt att hon varit liiite väl svullen).

Hur som helst tyckte jag i söndags kväll att det luktade infektion om henne. Så jag slog en pling till min kära vän Åsa för att rådfråga lite.
Så under tiden som jag pratar med henne så ska Henke kolla över Heffa lite. Och hittar något som man absolut inte vill hitta. En äggliknande mojäng. Ganska stor!
Å efter att ha konstaterat att det är en hund och ingen höna vi har så var det bestämt att ett samtal till veterinären är på sin plats.

Så måndag morgon ringde jag så fort de hade öppnat. De hade aldrig hört talas om något liknande. Men efter att ha mailat bild och diskuterat med dem så fick vi en tid bokad på Läckeby Djursjukhus.
Jag hade i denna stund fått höra från dem att det kunde vara en vaginal tumör. Tack för den! Nu var jag inte alls orolig eller så.. :/

Så efter en stunds jobb slängde jag mig själv och Heffa i bilen och drog mot Läckeby.
Heffa som alltid brukar sova så fort vi åker någonstans i bilen satt upp mesta delen av resan. Sista biten pep hon till och med och jag kan säga att det händer typ aldrig att hon piper.
Å väl framme i Läckeby så märkte jag att hon skakade som bara den när jag skulle ta ut henne. Men rastade henne en vända och sen gick vi in för att se vad farbror veterinär hade att säga.

Han undersökte, klämde och stack kanyl i denna stora äggliknande sak. Heffa låg och halvsov och skötte sig kalasbra! Min duktiga stackars tös.
Jag vart iaf inte mycket klokare efter detta besök. Det han sa var att det förmodligen var en tumör eller en cysta. Men att cystor brukar det komma vätska ur när man sticker nål i dem. Men det gjorde det inte ur denna.

Så hem åkte jag med en trött hund och jag var ungefär oroligare än när jag åkte dit.
På måndag ska vi åter igen dit för att ultraljuda och troligtvis operera. Usch!

För det första så tycker jag det är riktigt träligt att behöva vänta en hel vecka. Man är ju riktigt orolig. Och så tycker jag det är synd om Heffa som varit med om så mycket redan. Hon är ju bara snart 16 månader! Sådant här ska man inte få lida av nu. Men ska man ha otur så ska man väl ha det ordentligt antar jag..

Så tills måndag så är det ta det lugnt som gäller och hålla koll på Heffa och tumören/cystan så att det inte blir värre. För då får vi åka in tidigare.

Så håll nu alla tummar, tår, tassar eller vad ni nu har! Måtte detta sluta bra för min heffa som betyder massor för mig <3



Tidsfördriv!

Min kära sambo Henke var i Afrika på fiskeresa för ett par veckor sedan. Så eftersom han lämnade mig ensammen här hemma i kylan så var jag helt enkelt tvungen att fördriva tiden lite. Så jag valde att slipa ner köksbordet och måla det vitt. Surprise baby!!

Så här kommer ett par pics på det hela:

Det gröna bordet innan jag satte igång och slipa!




Vitt och fresh!!



När Henke kom hem blev han iaf inte arg! Han tyckte det var jättefint :) Nu är det dock inte lika fint då vi hade lite bråttom att använda det. Så färgen hann inte härda så det resulterade i att lite färg följde med upp med en bordstablett ;) Oj oj! Men det är bare å måla om! :P OCH låta färgen härda så länge som den ska denna gång!

 


Smakbit!

Dagarna rullar på och många a dem spenderas på Ica sedan drygt en månad tillbaka.

Ingen har väl heller missat det underbara vädret. En liten smakbit på våren kan man väl säga. För nog är jag ganska säker på att det när som blir ett bakslag och vi får massa snö! Eller massa kanske var att ta i, men en del iaf. Men man får helt enkelt njuta så länge det går!

Har även börjat lite på Bakfickan i Vimmerby och nu har jag tagit beslutet att börja jobba där. Det är en tjänst på ungefär 20 timmar per vecka så det är helt okej :) Kan även bli mer!
Men tills sommar så får jag jobba dubbelt som det ser ut nu. Ica+ Bakfickan. Tufft men det måste gå helt enkelt.

Henke var ganska nyligen i Afrika på fiskeresa med lite vänner. Det var en lyckad resa tyckte han och jag fick hem honom något bränd men annars välbehållen :)
Han hade även shoppat 2 liter likör till mig!! Happy face :D 1 liter Baileys och 1 liter Malibu. Så nu har jag likör å dricka ett tag med tanke på att Henke inte ens tycker om det :P

Annars rullar allt på! En hel del med jobb som sagt. Men det blir ju klirr i kassan och det är ju positivt ;)

Nej nu är det tillbaka in till Ica för ett par timmars jobb. Sen blir det att ge sig ut med pållarna. Förhoppningsvis hinner inte solen gå ner :P

RSS 2.0