Här händer det grejor!

Ja det går lite väl fort nu tycker jag. Dagarna, och likaså veckorna, bara springer iväg!

Dutchess är mer eller mindre såld. Ska leverera henne imorn. Jag kan inte annat än att tro att hon kommer få det toppen hos sin nya familj. De verkar ha koll på läget och känns som de är en helgo familj!
Så nu håller vi tummarna!

Cosmos och jag flyttar imorn till Hägelåkra, igen!
Detta för att jag tycker det är otroligt tungt att ha häst när man inte har stall, el och vatten.
Kanske är jag en bekväm jäkel, men då får jag vara det. Tycker som sagt det är tungt och det blir ett jäkla farande. Å finns det ett stall bakom där man bor, så kan man ju nyttja det med :)

Så nu ska jag dra iväg till Hultan och sen hämta transport och lite så att det kan köras spån till Cosmos nya boende.

Over and out!


Kärlek

Mitt hjärta har denna veckan fått åka iväg till Skåneland för att jobba. Där har dom ju barmark så där finns det att göra.
Bra för Henke så klart! Men fyyyy vad jag saknar honom!
Går inte en minut utan att jag tänker på honom. Min fina <3

Men samtidigt är det lite bra. För det är ganska nyttigt att vara ifrån varandra ibland. Då får man sakna varandra lite extra. Och det gör ju att man bara blir ännu mera kär!
För här är man så kär att man går runt på små rosa moln hela dagarna med ett stort leende på läpparna.
Ni kanske tycker det låter fjantigt! Men oh nej vad fel ni har! För är man kär så är man :)

På fredag kommer han hem igen. Vi får väl se vem av Fanta och mig som blir gladast när han kommer innanför dörren ;) Vi får slåss om honom lite!

På tal om Fanta. Hon måste tycka jag är en riktig ragata! Sen Henke åkte har jag lagt hela min själ på denna lilla odågan. Hon råkar ju ha ett sånt psyke att ingenting biter på henne.
Men nu har jag gett mig fan på att hon ska bli bra och lydig! Å ta mig fan rent ut sagt! Det tar sig minsann.
Idag har jag lyckats lära henne att gå i trappen! Ingen konst kan vissa tycka. Men för Fanta har det varit det. Hon har nämligen fått panik. Ner har inte gått alls. Men upp har gått däremot med en jävla fart. Det har varit som ett streck uppför pga att hon fått panik.
Men nu pekar jag bara på trappen så går hon ner själv. Och sen kommer hon upp när man ropar. Och framförallt, det går lugnt upp och ner!
Så det känns bra att hon vågar gå i trappan nu. BRA FANTA! :)

Vi tränar även på att gå fot när vi är ute. Eller ja. Vi tränar även inne! Det sitter inte helt hundra, men jag måste nog säga att hon har blivit bättre iaf. Så det ska vi nog få ordning på med.

Hon är en riktig tiggare med. Ska det ätas något i tvrummet står hon och stenglor på dig hela tiden. Vilket gör mig galen! Det värsta jag vet är hundar som tigger.
Så nu har hon blivit portförbjuden i tvrummet när det ska ätas där inne.
Innan har man fått säga till henne 125 gånger, utan resultat. Hon har kommit in lika fort igen.
Men nu jäklar har en polett ramlat ner. För nu räcker det att man säger "gå" å pekar ut mot hallen så går hon och lägger sig där. Och stannar dessutom kvar tills man ropar på henne.

Så nog går det att få ordning även på henne. Det tar sin tid, men ack vilken bra vovve husse får när han kommer hem på helgerna :)

Smidigt att sätta upp små mål med. Den här veckans mål var att få henne att gå lugnt i trappen själv. Och det har vi ju uppnått!
Nästa veckas mål är att få henne till att gå fot ordentligt. Vi har ju redan smygstartat, men det ser lovande ut!
Sen klämmer vi in lite trick här och var. Hon kan om hon vill damen :)



Det var det bygget!

Söndag och slappdag.. Trodde jag!

Runt lunch tog jag Fanta och begav mig uppåt stallet för att fodra pållarna och ge mig ut på körtur med Cosmos och Dutchess.
Men allt blir inte alltid som man tänkt sig, t.ex som denna dagen.
Denna dagen sprack hela min plan genom att stallet rasade ihop(!) Ja ni läste rätt..

Elin och jag såg när det kom som en våg och drog med sig hela yttertaket för att sedan bilda en stor vedhög. Ja ungefär så kan man beskriva det.
Ganska tragiskt, men dessvärre sant!
Många känslor på en och samma gång. Här hade vi tillbringat våra senaste år med våra hästar.
Ett ruckel för många kanske. Men inte för Elin, mig och våra hästar. För oss var det våra hästars boende som vi tillbringat många timmar i.

Men vad gör man? Nu har det hänt och vi kan inte annat än att vara glada över att både djur och människor är hela. Tur i oturen!
Men visst är det tråkigt..


Från stall till vedhög. På bara ett par sekunder!

Bra å ha!

Vet inte om någon minns mitt tjat om dessa tvättpåsar? Men dom blir ta mig tusan inte fulare! Det ska jag säga er. Lika snygga fortfarande. Kanske till och med liiite snyggare nu än för ett år sedan.
Malin behöver dem.. Snart!

What!?

Har åter igen fått en sjukhusräkning från over there! Det stör mig något fruktansvärt. Har inte lust att betala den. Speciellt inte eftersom jag vet att jag inte ska det. Den är ju redan betald!
Så nu väntar jag på svar från dem för att se vad dom har att säga denna gången. 

Men men. Denna dagen har susat förbi lite väl fort. Startade dagen med lite sovmorgon. Eller ja, till klockan 9 så värre än så var det inte!
Lite frukost på det sen drog Henkeboy till jobbet. 

Själv stannade jag kvar i soffan för att lite senare bege mig till stallet. Fixade där och tömkörde sen Cosmos. Han tycker det är förbannat kul att fara omkring i snön på åkern. Eller inte. Han tycker det är svintungt!
Men det är bra. För den där gossen behöver ju tröttas ut lite..

Kände plötsligt hur huvudvärken började komma. Oops! Hem och värma vetekudden och slänga sig i soffan. Men nej denna gången ville den inte ge med sig. Så ett par värktabletter och godis på de. Och se på fan. Den försvann. Nästan helt, lite får man alltid stå ut med!

Nu ligger jag här och ska inte göra ett dugg mer ikväll. Lite torsdagsmys kanske? Klingar inte illa i mina öron.

Upp tidigt imorn för att jobba. Å fan om jag har huvudvärk då. Då hugger ja skallen av mig själv... Nästan!


Vart tog detta vägen? Saknar det väldigt mycket..



Update?

Liiite kass uppdatering här nu. Jag vet!
Men det har varit så mycket nu efter nyår. För det första så har jag jobbat en hel del. Å det är ju positivt. För pengar går det åt som fan...

Sen har jag ju hästarna som tar sin tid. De ska motioneras ch styras där. Inget man gör på 2 minuter. Å så får jag ju erkänna att jag är nykär! Å det är klart att det tar lite tid om dagarna med. Men jag bara älskar't!! Min fina Henkeboy <3

Så ja. Bloggen har fått ligga på lite is nu. Precis som hela Målilla gör med för den delen. Isgata vart man än går. Hua!
Men det är bara att halka sig fram. För sitta inne hela dagarna går ju inte. Inte om man heter Malin iaf..

Men i slutet av förra veckan vart jag liggandes ett par dagar. Skallevärk som aldrig förr. Å då kan jag säga er att jag haft riktigt ont i huvudet innan. Men detta var rekord. Låg och tjöt hela helgen i stort sett. Väldigt givande!
Så det var så pass illa att jag fick åka te farbror doktor. Inte vart jag klokare där. Blev hemskickad för att äta 11 tabletter per dag i en vecka. Nej tack. Leverskada vill jag inte ha!

Men nu är det lite bättre. Nu är det så jag står ut med att iaf. Värst när man böjer sig ner och så. Men lite får man väl leva med helt enkelt :)

Nu ska jag sätta fart här. Plocka undan lite och diska. Sedan halka bort till Piff <3




1 Januari 2011

Nytt år, nya möjligheter!

Vaknade upp bredvid denna där speciella personen idag :) Det första han säger är: "Döda mig!". Intressant tänkte jag..
Men jag kände inte för att ha ihjäl personen i mitt liv som jag tycker om så mycket! Så han fick snällt stå ut med sin skallvärk.

Vi tog oss ur sängen iaf och det blev en promme i blåsvädret! Jag började fundera på om vi hamnat i Skåne...
Släppte ut pållarna och gick sedan hem för att sova igen då vi bara sovit i 3 timmar. Men nej. Ingen som var trött där inte.
Men lite senare idag kom tröttheten ifatt oss. Så då sov vi nog iaf 2 timmar till. Gött!


Det tynger mitt hjärta att Cosmos inte är okej.. Måtte det gå att få honom okej igen!!


Sommaren 2010...

RSS 2.0