Wohoo!

Ja då var julen över! Skönt är det.. Känns som att man bara har stressat omkring å fart fram å tebax överallt! Men nu ska jag iaf ta det lugnt fram till nyår=) Inte så länge men ett par dagar iaf...

Julafton firade jag på 3 ställen! 2 ställen ute i Rosenfors å 1 i Målilla=) Ja.. Kändes som man for runt över halva kommunen å öppnade julklappar å käkade å ja allt som hör till!
Blev en hel del fina julklappar som jag så klart är nöjd över=) Tack allihopa!

Juldagen.. Japp det började bra med ett riktigt festsug på dagen! Men som vanligt stressade man runt för å hinna med allt innan kvällen.. På eftermiddagen började jag må dåligt! Precis så här var det för ett par veckor sen:/ Mådde bra på dagarna men på eftermiddag/kväll så vart jag dålig.. Mår illa å massa! Vet inte vad det är:/ Men jag gick å la mig för att vila en stund innan jag skulle göra mig iordning och sen mådde jag hur bra som helst. Hade en bra förfest här hemma hos Johan & Mig. Hur kul som helst faktiskt! Eller ah Elin, Vicky, Anna & Jag hade iaf hur kul som helst;)
Tanken var att vi skulle ta oss till Jonas & Emma på förfest men vissa av oss ville inte dit på grund av vissa människor som var där! Så vi stannade här hemma ett lagom gäng!

Sen blev det så klart Metropol! De e ju givet på juldan=) Där va massa folk men kul var det minsann! Träffade många vänner som man inte sett på ett tag! Kuligt! Men varmt var det där inne iaf! Å inte kunde man röra sig knappt.. Folk överallt! Men de e  ju som det brukar va på juldan=)
En viss person som aldrig kan bestämma sig för vad han vill å vart han ska va å fingra var ju så klart där med! Kanske snart dags å ta reda på vad du vill å VEM du vill nåt med!? Mm.. Tycker nog det! Lite kul det där samtidigt! Någon som tror sig veta vart h*n har h*n hela tiden! Men jag undrar om h*n ska va så säker! Skulle inte jag vara om jag var h*n! Maha!!

Idag är man rätt seg... Blev lite väl mkt av det goda! Men vad gör det om 100 år!? Ska iaf bli att ta en promenad med Dutchess.. Får se om Sixton får följa med oxå.. Inte bestämt mig än.. Återstår å se!

Ha de gott allihopa=)

Lugn lördagkväll?

Ja de e ju frågan om den blev så lugn som den såg ut å bli tidigare på kvällen..? Haha! Hur som helst så kom Anna hit å först blev det att fara till Hultan för å hämta pizza=) Yammie! Ja insåg för den delen att de enda jag käkat igår var två chokladbitar! Tur man är duktig å ser till att man får i sig ordentligt med mat om dagarna;)
Efter pizzan vart de å lira Guitar Hero hela kvällen å halva natten:p Fram te klockan 1.00 höll vi på! Men attans va kul vi hade! Eller ah vi hade en break på lite mindre än en timme då vi va ute på lite jävelskap! Haha!

Trötta va vi iaf när vi la ner spelandet klockan 1! Men vi orkade iaf planera att vi skulle dra te vimmerby idag om vi vaknade typ senast 9.30:p Men de trodde ingen av oss att vi skulle så de va väl inte så seriös planering! Anna e nog inte vaken än men ja väcktes av min kära sambo klockan 8.45!!! Fan för honom! Men men... That´s life=)

I eftermiddag ska jag köra julkortege med pållarna i Hembygdsparken=) Anna ska följa med oxå! Kuligt=) Å så får Sixton dra vagnen och Dutchess får följa med bakom=) Så det blir väl å dra te stallet vid typ 14.00 om man ska hinna bli klar te 16.00 med allt glitter å styr=)

Men nu ska ja gå å käka nåt!
Ha de!

På bilden: Anna lirar Guitar Hero:p
Spelar Guitar Hero=)

Kalmar!

Igår bar det av te Kalmar med Elin för å julhandla! Det blev en hel del handlat.. Både sånt som skulle inhandlas å sånt som inte var så planerat=) Men de e ju alltid kul! 
Vi kom dit klockan 11.30 å åkte inte därifrån förrän klockan var 20.00! Haha! DET är Elin å ja de när vi handlar:p Men va gör de om 100 år!? Ingenting=) Man måste ju få ha lite kul!

Jag fick så klart äran å köra hem:p Elin låg typ å sov å ja har verkligen blivit nojjig sen jag fick böter! Varenda bil som kommer ifart så blir jag laglig XD De e ju bra det men fasen va störigt de e! Tänka sig att man har sån respekt för farbror blå=)

Nu ska det iaf bli att städa lite här hemma! Efter det blir det stallet med Anna=) Fest ikväll kanske?;)

Ha de gott!

Klippning..

Ja idag när jag kom till stallet så var tanken att jag skulle tömköra Dutchess! Men jag hann bara få in henne.. Fick se att hon va helt konstig i pälsen bakom öronen! Jag vet att hon har kliat sig lite nu dom senaste dagarna! Så jag har gått å funderat på om det är för att hon har sån päls å de inte är så kallt nu. Det är ju ganska lätt att dom får värmeeksem då!

Hur eller hur så var det bara att ta fram klippmaskinen å börja klippa henne! För hon ska då inte behöva gå å klia sönder sig! Stackaren! Så jag klippte halsen å bogarna på henne! Å hon var såå snäll under tiden som jag klippte henne! Stod å njöt och tyckte det var jätteskönt=) Duktig tjeja!

Så nu får vi se om det blir bättre eller sämre! Blir det inte det så får vi lösa det! För mina pållar ska må bra=)

Ha de allihopa=)

Äntligen!

Ja äntligen blev sadelkammaren i stallet klar! Det var riktigt skönt å va av med det.. För det har tagit sån tid å få det klart då allt har varit snett å dant! Men nu behöver vi inte tänka på det=)
Så nu nån dag ska Elin & Jag åka å köpa färg så att vi kan måla där inne! Ska även välja ut en plastmatta som vi kan lägga in där! Sen är det bara att börja hänga upp krokar och allt där! Härligt!

Har även städat huset idag! Tråkigt men de går ju rätt bra när man väl har kommit igång=) Fint blev det iaf! Skönt imorn när man vaknar och har ett nystädat hus!

Ikväll blir det så klart å kolla Bonde söker fru:p Så nu ska jag åka ner till Konsum å köpa nåt som ja å Johan kan sitta å smaska på=)

Ha de gott!

Bygga bygga bygga!

Ja det är vad jag fyller dagarna med nu! Men nu är det inte så mkt kvar i sadelkammaren. Golvet är nästan klart. En skiva kvar. Sen ska dörren dit å lampa sen kan jag och Elin börja måla där=) Men vi har inte bestämt vad vi ska ha för färg än! Men det ska göras nu vilken dag som helst! Kul=)

I fredags kväll blev det att käka pizza från Milano! Jag, Johan, Anna, Natta & Peppe! Så kollade vi även Idolfinalen.. Jag tycker att det var bra att Kevin vann! Han va den rätta med enorm röst! Så det var bra=)

På lördagen blev det att åka till Jönköping för att byta våran blandare till badrummet uppe.. Den hade börjat läcka fastän den nästan är ny! Suck! Men det var bara att åka för så kunde vi ju inte ha det=)
Henke va snäll och följde med som sällskap. Men mellan Tenhult och Jönköping så börjar det plötsligt blinka rött och blått bakom oss! Polisen!! Oops! Ja då har jag ju suttit å pratat med Henke å haft lite musik på.. Så har man råkat trycka lite för mkt på gasen.. Jag låg dessutom i en bilkö så jag bara körde efter den klungan med bilar som vi hade framför oss! Men hela bunten körde ju för fort så ja var ju inte precis den enda! Men dom va tydligen tvugna å haffa mig då!
Så 17 km  för fort på 80-väg! Vilket gav mig 2400 kr i böter! Skitkul så här innan jul å inget jobb å ja allt.. Men men! Mitt egna fel..
Henke va iaf snäll å körde hela vägen hem sen:p För ja va sur å ville inte köra! Jäkla dyr vattenkran blev det iaf...

I lördags kväll var det tänkt att ett gäng skulle festa. Men det blev inte så för min del.. Tappade suget efter att ja blivit stannad av polisen! Så det blev mys hemma med Johan å så kollade vi tv å lite=) Skönt de med!

Söndagen ägnade jag åt att flytta Elins hästar hem till nya stallet! Så nu är det 6 stycken shettisar i vårat stall=) Härligt å se dem tillsammans i hagen! Dom verkar iaf trivas tillsammans.. Somliga mer än andra=)

Måndag (Igår) Blev att stiga upp klockan 6 för att vara borta i stallet å bygga vid 7! Var trött som fasen men lyckades iaf ta mig ur sängen! Usch. Hade gett hur mkt som helst för å få ligga kvar i sängen bara en timme till! Men de va bara å kliva upp=) Fick klart alla reglar i sadelkammaren.. Fick även bort all skrot som låg utanför stallet! Blev en överfull nätkärra! Som vi sedan körde till tippen! Så drog vi bort småträden som växte där! Även det blev kanon. Å så äntligen fick vi i nya lysrör i ytterlampan så nu är där inte kolsvart när man kommer i mörkret! Skönt de=)

Näe nu är klockan ganska mkt! Tänkte gå en promenad med Dutchess! Så bäst jag kilar iväg=)

Ha de gott!


Stallbygge!

Dagen började med att jag vid 6.45 steg upp för att åka till Vimmerby å hämta stolpar på Granngården. För vi ska ju bygga hagar imorn eller nåt bakom "nya" stallet=)  På vägen hem var ja inne på H-järn i Hultan för att hämta reglar till sadelkammaren!
Igår byggde vi klart alla boxar och idag har vi fått upp alla skivor i sadelkammaren. Så nu är det en dörr som står på tur in dit! Känns bra att det har gått framåt så bra nu dessa två dagar!

Hade tänkt ta en körtur med Sixton och Dutchess med ikväll men efter att ha varit ute i kylan en hel dag så kände ja inte för att sätta mig i en vagn å frysa ihjäl! Så dom fick vila.. Blev å borsta dem iaf ganska ordentligt=)
Skulle även åkt å simmat med Henke men det blev inte heller! Det blev alldeles för ont om tid till det. Så istället blev det att laga mat.. Å det var väl lika bra det=)
Å nu sitter ja här å väntar på att Henke ska höra av sig då vi skulle ta en promenad!

Sen blir det sova! Samla lite energi inför morgondagen!

Ha de gott!


Ny pålle!

Ja i söndags var jag då och hämtade en ny stjärna. Ett shettissto vid namn Dutchess. 93 cm hög och en helt otrolig man!! Jag är redan förälskad i henne och jag tror och hoppas att vi kommer få många härliga år tillsammans. Sixton verkar också vara nöjd över sin "fru" och det är ju tur det!

Igår flyttade jag hem dem till byn till det "nya" stallet. Dom verkar trivas bra där inne än så länge iaf. Vi har ingen hage klar bakom stallet än så dom får gå i en utav hagarna på Lasseberg så länge. Men det är ju inga problem. Inte såå långt å gå dit varje dag. Man får ju inte vara lat=)

Idag har det varit ett par kompisar och kollat på Dutchess! Först kom Sanna förbi då hon var på väg från Markaryd till Västervik. Sen tog det väl en timme innan Jennie skickade mess å skrev att hon var ute å gick å ville komma förbi och titta på nykomlingen:) Sabine var också med! Så det var bara att klä på sig å gå upp å visa dem sötingen=) Tur att hagen ligger nedanför våran trädgård! Annars hade det blivit ett evigt åkande mellan stall å hus!
Jag tog även tag i Dutchess man idag! All man låg på vänstersidan och den är enormt tjock. Så jag delade den så att ungefär hälften hamnade på högersidan=) Riktigt fin blev hon! Sen flätade jag all man på högersidan så att den inte skulle åka över på vänstersidan igen! Dutchess stod och sov hela tiden.. Så hon tyckte nog det var rätt skönt å bli ompysslad=) Riktigt mysig liten dam det där!

Nu är det nog dags å laga lite mat tror jag! Ska bli potatismos och falukorv :o)



RSS 2.0